1600

távközlési torony

120000

óra munka

67800

mászás

16000

m kötél

Szigma-X kft.

Cégünk, a Szigma-X Kft az általános építőipari tervezés és kivitelezés mellett speciális mérnöki problémák megoldására szakosodott. Fő tevékenységünk antennatornyok és egyéb távközlési tartószerkezetek tervezése, kivitelezése, bővítése és biztonsági felülvizsgálata. Terveink alapján eddig több, mint 1600 távközlési torony épült meg.

Víziónk

Célul tűztük ki egy esztétikus, természetbarát öko-toronycsalád létrehozását, amely a hazai és nemzetközi piacon elsőként megjelenve jelentősen megkönnyíti a természetvédelmi területek, nemzeti parkok, kiemelt lakóövezetek környékén épülő bázisállomások telepítését, engedélyeztetését.

A megvalósítás

A kifejlesztéshez és a megvalósításhoz nagy segítséget jelentett az Új Magyarország Fejlesztési Terv K+F pályázatának elnyerése, valamint a Magyar Telekom Nyrt. azon szándéka, hogy fatornyainkat leendő bázisállomásaikhoz felhasználják. Rétegelt-ragasztott faszerkezetű tornyunknak az ECOPOL nevet adtuk, ezzel is hangsúlyozva az ökológia és a gazdaságosság kapcsolatának fontosságát; valamint utalva monopol csőtornyaink geometriai hasonlóságára.